Περιγραφη
Ο σιναπόσπορος ή σινάπι είναι γνωστός από την αρχαιότητα.
Τα πιο γνωστά είδη σιναπόσπορου είναι ο κίτρινος της ανατολικής μεσογείου, ο καφέ των Ιμαλαίων και ο μαύρος της Μέσης Ανατολής.
Ο κίτρινος σιναπόσπορος είναι πιο ήπιος από τα άλλα δύο. Ο σιναπόσπορος είναι βασικό συστατικό στην παρασκευή της μουστάρδας.
Ταιριάζει σε κρέατα, ψάρια, πουλερικά, σάλτσες, τουρσί και μαγειρεμένα λαχανικά.
Εκτός από τη μαγειρική, χρησιμοποιείται ως αφέψημα, ζωμός, αλεύρι, λάδι, έγχυμα, κατάπλασμα κ.ά.
Ιδιότητες:
- Είναι θερμαντικός, εφιδρωτικός και αποχρεμπτικός, ιδανικός για κρυολόγημα και μυϊκούς πόνους.
- Είναι ευεργετικός σε περίπτωση χρόνιας δυσκοιλιότητας αρκεί να χρησιμοποιείται σε μικρές δόσεις.
- Έχει αντιβακτηριδιακή δράση.
- Είναι χωνευτικός και διουρητικός.
Προσοχή! Δεν πρέπει να υπερβαίνουμε την ποσότητα των 10gr την ημέρα επειδή μπορεί να προκαλέσει φλεγμονές. Να μην καταναλώνεται σκέτος γιατί είναι πολύ καυστικός. Άτομα με υπέρταση ή έλκος στομάχου, καλύτερα να τον αποφεύγουν.
-
Προϊόν Συμβατικής γεωργίας Προέλευση ΚαναδάςΤρόπος Χρήσης ΜαγειρικήΙδιότητες Αντιβακτηριακό, Διουρητικό, Δυσκοιλιότητα, Τόνωση