Για να διασφαλίσουμε την καλύτερη εμπειρία πλοήγησης, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies.

Πιπέρι Τελιτσέρι (Tellicherry) Ολόκληρο

#20211014184711
Αμεσα διαθεσιμο
60,00€/kg
Προσθηκη στο καλαθι

Περιγραφη

Το πιπέρι Tellicherry είναι μια ιδιαίτερα προσεκτική επιλογή καρπών πιπεριού με το χέρι, συλλέγονται οι πιο παχοί και όμορφοι καρποί πιπεριού και μετά αποξηραίνονται.

Αυτή η σπάνια ποικιλία πιπεριού προέρχεται από το καταφύγιο άγριας ζωής Periyar στην ινδική πολιτεία Κεράλα στην ακτή Μαλάμπαρ και έχει πάρει το όνομά της από την πόλη -λιμάνι του Τελιτσέρι.

Η γεύση των σχεδόν πλήρως ώριμων καρπών πιπεριού που συλλέγεται είναι πολύ αρωματική και ελαφρώς πιο έντονη από το συνηθισμένο μαύρο πιπέρι. Από αυτή την ποιότητα μόνο μικρές ποσότητες από τις καλύτερες καλλιέργειες μεταποιούνται σε πιπεριά Tellicherry ετησίως.

Το χρώμα είναι περισσότερο καφέ παρά μαύρο, κάτι που οφείλεται στη μεγαλύτερη ωριμότητα των καρπών κατά τη συγκομιδή. Ως εκ τούτου, συχνά αναφέρεται ως πιπέρι όψιμης συγκομιδής.

Το πιπέρι Tellicherry είναι πιο έντονο, πιο ζεστό και με επίγευση από καρύδια σε σχέση με το συνηθισμένο μαύρο πιπέρι. Η μυρωδιά θυμίζει λίγο τσάι και σανταλόξυλο.

Χρησιμοποιήστε το Tellicherry σε μύλο μπαχαρικών, να το απολαύσετε φρεσκοτριμμένο. Είναι κατάλληλο για όλους τους τύπους κρέατος.