Για να διασφαλίσουμε την καλύτερη εμπειρία πλοήγησης, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies.

Κράταιγος Φύλλα

#20221007135827
Αμεσα διαθεσιμο
35,00€/kg
Προσθηκη στο καλαθι

Περιγραφη

Ο κράταιγος είναι ένας αγκαθωτός θάμνος με μικρούς κόκκινους καρπούς που ανήκει στην οικογένεια των Ροδοειδών. Ήταν γνωστός κατά το Μεσαίωνα ως σύμβολο της ελπίδας και χορηγείτο για πολλές ασθένειες. Σήμερα χρησιμοποιείται κυρίως για διαταραχές της καρδιάς και του κυκλοφορικού και ιδιαίτερα για τη στηθάγχη.

Ιδιότητες:

  • Χρησιμοποιείται για την ανακούφιση συμπτωμάτων όπως ταχυπαλμία, νευρικότητα και αρρυθμία.
  • Αποτελεσματικός κατά της συμφορητικής καρδιακής ανεπάρκειας, σε προβλήματα πίεσης (υπέρταση, υπόταση), καθώς και στην αθηροσκλήρωση.
  • Βελτιώνει την ποσότητα του αίματος που αντλείται από την καρδιά κατά τις συσπάσεις, διαστέλλει τα αιμοφόρα αγγεία και αυξάνει τη μετάδοση νευρικών σημάτων.
  • Μπορεί να βοηθήσει στην προσπάθεια για μείωση της ολικής και της LDL χοληστερίνης.
  • Συμβάλλει στην καλύτερη διαχείριση του ψυχικού στρες και του άγχους. Φαίνεται να έχει ένα ήπιο ηρεμιστικό αποτέλεσμα, γι’ αυτό και συχνά χρησιμοποιείται και στην αϋπνία.
  • Xρησιμοποιείται επίσης για τη θεραπεία της ταινίας και άλλες εντερικές λοιμώξεις.
  • Είναι καλό διουρητικό, και δίνει λύση στα προβλήματα της έμμηνου ρύσεως.

Τρόπος χρήσης: Βάλτε 1 κουταλάκι του γλυκού σε μια κούπα ζεστό νερό για 6-8 λεπτά. Σουρώστε και προσθέστε εάν επιθυμείτε ζάχαρη, μέλι ή κάποιο γλυκαντικό της αρεσκείας σας.

Προσοχή! Να μην καταναλώνεται κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης ή του θηλασμού. Αν και ο κράταιγος θεωρείται ασφαλής για τους περισσότερους ενήλικες για βραχυπρόθεσμη λήψη (έως 16 εβδομάδες), είναι πιθανό σε κάποιους να προκαλέσει αίσθημα ναυτίας, ζαλάδα, κούραση, στομαχικές διαταραχές, αϋπνία, αύξηση παλμών, πονοκέφαλο, εφίδρωση ή άλλα προβλήματα.Είναι επίσης πιθανό να αλληλεπιδράσει με πολλά φάρμακα για καρδιαγγειακές παθήσεις, γι’ αυτό και χρειάζεται πολύ προσοχή και συνεννόηση με τον γιατρό που σας παρακολουθεί.

*Εμείς δεν παρέχουμε ιατρικές συμβουλές. Οι πληροφορίες που αναγράφουμε έχουν απλό ενημερωτικο χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αντικαθιστούν τη γνωμάτευση, την φαρμακευτική αγωγή και την επίσκεψη σε γιατρό ή σε άλλον ειδικό της υγείας. Ενδέχεται οι ουσίες που περιέχουν να αλληλεπιδράσουν με καποιο φάρμακο, που ήδη παίρνει ο ασθενής και να εξουδετερώσουν τη θεραπευτική τους δράση ή να προκαλέσουν τοξικότητα