Για να διασφαλίσουμε την καλύτερη εμπειρία πλοήγησης, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies.

Φυτολάκα Ρίζα

#20221004132607
Αμεσα διαθεσιμο
100,00€/kg
Προσθηκη στο καλαθι

Περιγραφη

Η Φυτολάκα είναι φυτό τοξικό αλλά έχει και θεραπευτικές ιδιότητες, γι αυτό χρησιμοποιείται στη θεραπευτική βοτανική αλλά μετά από κατάλληλη επεξεργασία, ώστε να μην προκαλέσει σοβαρές παρενέργειες.

Ιδιότητες:

  • Θεωρείται ίαμα για τις λοιμώξεις του ανώτερου αναπνευστικού συστήματος γιατί σταματά την καταρροή και βοηθά στον καθαρισμό των λεμφικών αδένων.
  • Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την καταρροή, την αμυγδαλίτιδα, τη λαρυγγίτιδα, το οίδημα των αδένων, την παρωτίτιδα κλπ.
  • Είναι πολύτιμη και για τα λεμφικά προβλήματα που εκδηλώνονται σε άλλα σημεία του σώματος και ιδιαίτερα στη μαστίτιδα οπότε μπορεί να χρησιμοποιηθεί εσωτερικά και εξωτερικά σαν κατάπλασμα.
  • Η φυτολάκκα είναι χρήσιμη στους ρευματισμούς ιδιαίτερα όταν είναι χρόνιοι.
  • Εξωτερικά, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να απαλλάξει το δέρμα από την ψώρα και άλλα παράσιτα.

Τρόπος χρήσης: Βάλτε ¼ έως ½ κουταλάκι του γλυκού σε ένα μπρίκι με νερό και σιγοβράζετε για 10-12 λεπτά. Σουρώστε και προσθέστε εάν επιθυμείτε ζάχαρη, μέλι ή κάποιο γλυκαντικό της αρεσκείας σας.

Προσοχή! Να μην καταναλώνεται κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης και του θηλασμού. Θέλει προσοχή στην χρήση και σε μικρές ποσότητες για μια περίοδο έως 2 εβδομάδες. Να μην καταναλώνεται από παιδιά.

*Εμείς δεν παρέχουμε ιατρικές συμβουλές. Οι πληροφορίες που αναγράφουμε έχουν απλό ενημερωτικο χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αντικαθιστούν τη γνωμάτευση, την φαρμακευτική αγωγή και την επίσκεψη σε γιατρό ή σε άλλον ειδικό της υγείας. Ενδέχεται οι ουσίες που περιέχουν να αλληλεπιδράσουν με καποιο φάρμακο, που ήδη παίρνει ο ασθενής και να εξουδετερώσουν τη θεραπευτική τους δράση ή να προκαλέσουν τοξικότητα