Περιγραφη
Ο άνηθος είναι μια καλή πηγή ασβεστίου, μαγγανίου και σιδήρου και περιέχει επίσης φλαβονοειδή, γνωστά για τις αντιοξειδωτικές, αντι-φλεγμονώδεις και αντι-ιικές τους ιδιότητες.
Εχει μυοχαλαρωτικές ιδιότητες, αυξάνει την αντοχή, είναι διουρητικός ώστε βοηθά στην απομάκρυνση των τοξινών, αλάτων, και το νερό από το σώμα.
Επιπλέον, είναι αποτελεσματικός στον τυμπανισμό, έχει αντισπασμωδικές ιδιότητες (αποτρέπει κράμπες). Αυξάνει την λίμπιντο λόγω της παρουσίας της αργινίνης και εξασφαλίζει την υγεία των οστών και δοντιών, δεδομένου ότι είναι μια καλή πηγή ασβεστίου.
Αυξάνει τη γαλακτοπαραγωγή στις μητέρες αλλά απαγορεύεται η λήψη σε έγκυες γυναίκες γιατί μπορεί να προκαλέσει αποβολή.
Στην μαγειρική χρησιμοποιείται σε σαλάτες, πίτες, τουρσιά και σε σάλτσες ψαριών, καθώς και σε διάφορες σούπες, στις αγκινάρες, στα γεμιστά, σε λευκά κρέατα και ιδιαίτερα, σε φαγητά με αυγολέμονο.
-
Προϊόν Συμβατικής γεωργίας Προέλευση ΑίγυπτοςΤρόπος Χρήσης Ρόφημα,ΜαγειρικήΙδιότητες Αποτοξίνωση, Γαλακτοπαραγωγή, Διουρητικό, Σίδηρος, Τυμπανισμός