Περιγραφη
Το σαλέπι είναι ένα μείγμα που παράγεται από διάφορα είδη ορχιδέας, αφού αποξηράνουμε τις ρίζες τους, τις αλέθουμε σε σκόνη με ανοιχτό μπεζ χρώμα.
Έχει ευχάριστο λουλουδάτο άρωμα και γλυκιά γεύση.
Ιδιότητες:
- Είναι θερμαντικό, μαλακτικό και ανακουφίζει από τον βήχα και το άσθμα.
- Έχει επουλωτική δράση στο έλκος στομάχου και του γαστρεντερικού σωλήνα, βοηθάει στον στομαχόπονο και στην περίπτωση ενοχλήσεων στο έντερο και διαρροιών.
- Ενισχύει και τονώνει τον οργανισμό, ειδικά σε περιπτώσεις κρυολογήματος και βοηθάει στην γρήγορη ανάρρωση.
- Βοηθάει στην ρύθμιση του ζαχάρου, της χοληστερίνης και των τριγλυκεριδίων.
- Είναι αφροδισιακό.
- Καταπραΰνει τα νεύρα, διώχνει το άγχος και την ένταση.
Τρόπος χρήσης: Χρησιμοποιείται σε παγωτά και γλυκά. Σαν ρόφημα, βράζουμε 1 κοφτό κουταλάκι του γλυκού σαλέπι σε νερό ή γάλα και προσθέτουμε αν θέλουμε μέλι, κανέλα, γαρύφαλλο και τζίντζερ.
-
Προϊόν Συμβατικής γεωργίας Προέλευση ΉπειροςΤρόπος Χρήσης Αφέψημα- Βράσιμο για 10-12 λεπτά,Ρόφημα,ΖαχαροπλαστικήΙδιότητες Αποτοξίνωση, Αφροδισιακό, Βήχας, Βρογχίτιδα, Διαβήτης (Σάκχαρο), Έλκος στομάχου, Κρυολόγημα, Πονόλαιμος, Προστάτης, Στομάχι, Τόνωση, Τυμπανισμός, Υπερτριγλυκερίδια, Χοληστερίνη