Περιγραφη
Η αγκινάρα είναι πολυετές λαχανικό της οικογένειας των Αστεροειδών που αναπτύσσεται σε σχήμα θάμνου και φτάνει σε ύψος περίπου το 1,5 μέτρο.
Περιέχει ασβέστιο, φώσφορο, μαγνήσιο, χαλκό, μαγγάνιο, κάλιο, κυναρίνη, σκυλομοζίδια, ινουλίνη, κυναροπηκτίνη, ταραξαστερόλη, φαινολικά οξέα (μέχρι 2%) και πτητικό έλαιο. Επιπλέον, ως τροφή η αγκινάρα θεωρείται πολύτιμη γιατί περιέχει άφθονο νερό, πρωτεΐνες, πολλούς υδατάνθρακες και ελάχιστα λιπαρά οξέα, ενώ είναι πλούσια πηγή διάφορων βιταμινών (Α, Β1, Β2 ,C).
Ιδιότητες:
- Μειώνει τον πολλαπλασιασμό των καρκινικών κυττάρων σε πολλές διαφορετικές μορφές καρκίνου, συμπεριλαμβανομένων του καρκίνου του προστάτη, της λευχαιμίας και του καρκίνου του μαστού.
- Είναι ιδανική για πέτρες χολής.
- Ωφελεί το συκώτι και είναι ιδανική για την θεραπεία ασθενειών όπως η ηπατίτιδα, κίρρωση ή κακή λειτουργία του ήπατος. Μελέτες έχουν δείξει ότι μπορούν ακόμη και να αναγεννήσουν τον ηπατικό ιστό.
- Είναι ένα φυσικό διουρητικό, που βοηθά την πέψη και τη βελτίωση της λειτουργίας της χοληδόχου κύστης, αλλά και στην ανακούφιση γαστρεντερικών προβλημάτων.
- Ενισχύει τα οστά και καταπολεμά την οστεοπόρωση.
- Μειώνει το ουρικό οξύ, καθώς και τα προβλήματα που έχουν σχέση με την αρθρίτιδα.
- Μειώνει τη γλυκόζη στο αίμα και ελέγχει τα επίπεδα της χοληστερίνης και τριγλυκεριδίων.
- Καταπολεμά τη δυσκοιλιότητα.
- Έχει διουρητικές και καθαριστικές τους ιδιότητες που αποτοξινώνουν το σώμα και απομακρύνουν τις βλαβερές ουσίες και το περιττό λίπος.
- Εξωτερικά χρησιμοποιείται για την τόνωση των μαλλιών.
Τρόπος χρήσης: Βάλτε 1-2 κουταλάκια του γλυκού σε μια κούπα ζεστό νερό για 8-10 λεπτά. Σουρώστε και προσθέστε εάν επιθυμείτε ζάχαρη, μέλι ή κάποιο γλυκαντικό της αρεσκείας σας.
-
Προϊόν Συμβατικής γεωργίας Προέλευση ΟυγγαριαΤρόπος Χρήσης Έγχυμα - Ζεστό νερό για 6-8 λεπτάΙδιότητες Αντικαρκινικό, Αποτοξίνωση, Διουρητικό, Δυσκοιλιότητα, Καρδιά, Κολίτιδα, Οστεοπόρωση, Ουρικό οξύ, Πέτρες νεφρών, Πέτρες χολής, Συκώτι, Χολή, Χοληστερίνη