Περιγραφη
Το σουμάκ ή σουμάκι προέρχεται από τους αποξηραμένους και κονιορτοποιημένους καρπούς του θάμνου βυρσιά, που βρίσκεται Μεσογείου και στη δυτική Ασία.
Το σουμάκ είναι μια βυσσινί χοντροκομμένη σκόνη, το άρωμα του θυμίζει ξύδι και λεμόνι, η γεύση του είναι ευχάριστα όξινη και φρουτώδης.
Χρησιμοποιείται στο ρύζι, το ψωμί, τα λαχανικά,στο αρνί, τα κεμπάπ, σε μαρινάδες για κρέατα και στο κοτόπουλο. Ταιριάζει επίσης σε φαλάφελ και άλλους ψευδοκεφτέδες αλλά και στο χούμους αντί για λεμόνι.
Συνδυάζεται με κύμινο, πάπρικα, μπαχάρι, τσίλι, κόλιανδρο, σουσάμι, σκόρδο, δυόσμο και μαϊντανό.
-
Προϊόν Συμβατικής γεωργίας Προέλευση ΤουρκίαΤρόπος Χρήσης Μαγειρική