Για να διασφαλίσουμε την καλύτερη εμπειρία πλοήγησης, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies.

Πιπέρι Πράσινο Ολόκληρο

#20210921202149
Αμεσα διαθεσιμο
45,00€/kg
Προσθηκη στο καλαθι

Περιγραφη

Το μαύρο, λευκό και πράσινο πιπέρι είναι ο καρπός του ίδιου φυτού σε διαφορετικά στάδια ωρίμανσης.

Το πράσινο πιπέρι προέρχεται από τους άγουρους, πράσινους, καρπούς του φυτού, που συλλέγονται πριν ωριμάσουν, υποβάλλονται σε ειδική επεξεργασία σταθεροποίησης του χρώματος και αποξηραίνονται.

Οι καρποί έχουν χαρακτηριστικές πτυχώσεις και ασημοπράσινο χρώμα. Το περικάρπιό τους είναι μαλακό και θρύβεται  εύκολα, για να αποκαλύψει ένα σκληρό ενδοκάρπιο.

Τα αρώματα του πράσινου πιπεριού είναι πιο διακριτικά από του μαύρου και κινούνται σε πιο φρουτώδεις και γήινους τόνους. Το ίδιο και η γεύση του, που σε καυστικότητα βρίσκεται κάτω από το μισό σε σχέση με το μαύρο πιπέρι.

Ιδανικό για ψάρια, λαχανικά, λεπτές σάλτσες και γενικά για πιάτα όπου τα άλλα πιπέρια θα κινδύνευαν να καλύψουν τις γεύσεις τους.

Δένει αρμονικά με θυμάρι, δάφνη, δενδρολίβανο, φασκόμηλο, ξίδι και λεμόνι.

*Εμείς δεν παρέχουμε ιατρικές συμβουλές. Οι πληροφορίες που αναγράφουμε έχουν απλό ενημερωτικο χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αντικαθιστούν τη γνωμάτευση, την φαρμακευτική αγωγή και την επίσκεψη σε γιατρό ή σε άλλον ειδικό της υγείας. Ενδέχεται οι ουσίες που περιέχουν να αλληλεπιδράσουν με καποιο φάρμακο, που ήδη παίρνει ο ασθενής και να εξουδετερώσουν τη θεραπευτική τους δράση ή να προκαλέσουν τοξικότητα