Περιγραφη
Το μαύρο, λευκό και πράσινο πιπέρι είναι ο καρπός του ίδιου φυτού σε διαφορετικά στάδια ωρίμανσης.
Το πράσινο πιπέρι προέρχεται από τους άγουρους, πράσινους, καρπούς του φυτού, που συλλέγονται πριν ωριμάσουν, υποβάλλονται σε ειδική επεξεργασία σταθεροποίησης του χρώματος και αποξηραίνονται.
Οι καρποί έχουν χαρακτηριστικές πτυχώσεις και ασημοπράσινο χρώμα. Το περικάρπιό τους είναι μαλακό και θρύβεται εύκολα, για να αποκαλύψει ένα σκληρό ενδοκάρπιο.
Τα αρώματα του πράσινου πιπεριού είναι πιο διακριτικά από του μαύρου και κινούνται σε πιο φρουτώδεις και γήινους τόνους. Το ίδιο και η γεύση του, που σε καυστικότητα βρίσκεται κάτω από το μισό σε σχέση με το μαύρο πιπέρι.
Ιδανικό για ψάρια, λαχανικά, λεπτές σάλτσες και γενικά για πιάτα όπου τα άλλα πιπέρια θα κινδύνευαν να καλύψουν τις γεύσεις τους.
Δένει αρμονικά με θυμάρι, δάφνη, δενδρολίβανο, φασκόμηλο, ξίδι και λεμόνι.
-
Προϊόν Συμβατικής γεωργίας Προέλευση ΙνδίαΙδιότητες Αντικαρκινικό, Αντιοξειδωτικό, Θερμαντικό, Προστάτης, Στομάχι