Περιγραφη
Το γκαράμ μασάλα είναι ένα μείγμα μπαχαρικών που δεν έχει σταθερή συνταγή- αλλάζει ανάλογα με την περιοχή των Ινδιών που φτιάχνεται. Συνήθως περιέχει κύμινο, κανέλα, πράσινο ή μαύρο καρδάμο, γαρύφαλλα, μαραθόσπορο, κόλιανδρο, μαύρο πιπέρι, μοσχοκάρυδο και αποξηραμένες κόκκινες πιπεριές.
Έχει έντονο άρωμα γλυκό και ξυλώδες, με κυρίαρχες νότες από κύμινο, κανέλα και γαρύφαλλο. Χρησιμοποιείται κατά προτίμηση προς το τέλος του μαγειρέματος, σε σούπες και φαγητά με κρέας, κοτόπουλο ή τυρί, αλλά και χορτοφαγικά με λαχανικά ή όσπρια. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί και σε αυγά, ρύζι, ζυμαρικά ή ψητά της σχάρας.
Το μείγμα είναι τόσο πληθωρικό, που δεν χρειάζεται να προσθέσει κανείς κάτι επιπλέον. Μπορεί να συνδυαστεί με ντομάτα, σκόρδο, γάλα καρύδας και φρέσκο κόλιανδρο ή δυόσμο.
-
Προϊόν Συμβατικής γεωργίας Προέλευση ΙνδίαΤρόπος Χρήσης Μαγειρική