Περιγραφη
Η βανίλια είναι ένα αναρριχητικό φυτό που φύει μεγάλα λουλούδια. Τα δημοφιλή κλωναράκια που χρησιμοποιούμε, είναι οι καρποί της, οι οποίοι συλλέγονται, βρέχονται, υπόκεινται σε ζύμωση και αποξήρανση. Έχουν μαλακή, ελαιώδη υφή και σοκολατί χρώμα και βρίσκουν ευρεία χρήση στις συνταγές ζαχαροπλαστικής κυρίως. Το άρωμα της βανιλιας είναι μοναδικό, ξεχωριστό, γλυκό και χρησιμοποιείται ευρέως στην βιομηχανία τροφίμων, ποτών και αρωμάτων.
Κόψτε με ένα μυτερό μαχαίρι την βανίλια στα δύο και με ένα κουταλάκι πάρτε τα παχύρευστα σποράκια της και χρησιμοποιείστε τα στη συνταγή σας. Αφού χρησιμοποιήσετε τα σποράκια της, μπορείτε να τοποθετήσετε τα κλωναράκια της μέσα στο βάζο με ζάχαρη. Μετά από 20 περίπου μέρες θα έχει αρωματιστεί και μπορείτε να χρησιμοποίησετε τη ζάχαρη αυτή σε γλυκά και ροφήματα. Χρησιμοποιήστε το κλωναράκι της αφού έχετε πάρει τα σποράκια της ως διακοσμητικό σε γλυκά ή για να αρωματίσετε καφέ φίλτρου.
Τέλος, τους ξεραμένους λοβούς μπορείτε να τους κάνετε σκόνη (στο μύλο του καφέ) και να τους ρίξετε στις συνταγές σας.
-
Προϊόν Συμβατικής γεωργίας Προέλευση ΜαδαγασκάρηΤρόπος Χρήσης Ζαχαροπλαστική,Μαγειρική