Για να διασφαλίσουμε την καλύτερη εμπειρία πλοήγησης, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies.

Βήχιο (Τουσιλάγκο)

#20231009120555
Αμεσα διαθεσιμο
50,00€/kg
Προσθηκη στο καλαθι

Περιγραφη

Το Βήχιο (Τουσιλάγκο ή αλλιώς Χαμολεύκη ) είναι ένα ποώδες, πολυετές φυτό με κίτρινα άνθη που μοιάζουν με μικρές μαργαρίτες. Φύεται σε υγρά εδάφη, κυρίως στην Ευρώπη και τη βόρεια Ασία.

Είναι γνωστό από τους αρχαίους χρόνους ( από τον Διοσκουρίδης και τον Ιπποκράτη) κυρίως ως φάρμακο για την αντιμετώπιση των προβλημάτων του αναπνευστικού.

Ιδιότητες:

  • Χρησιμοποιείται συνήθως ως μια φυσική θεραπεία του χρόνιου βήχα, της καταρροής, του ερεθισμένου λαιμού, της βρογχίτιδας και του άσθματος.
  • Ανακουφίζει από αρθριτικούς και ρευματικούς πόνους καθώς από τον πονόδοντο.
  • Η καταπραϋντική  αποχρεμπτική του δράση το κάνει χρήσιμο στα περισσότερα προβλήματα του αναπνευστικού συστήματος, συμπεριλαμβανομένων των  χρόνιων μορφών εμφυσήματος.
  • Δρα σαν ήπιο διουρητικό, ωφέλιμο για την κυστίτιδα.

Τρόπος χρήσης: Βάλτε 1 κουταλάκι του γλυκού σε μια κούπα ζεστό νερό για 6-8 λεπτά. Σουρώστε και προσθέστε εάν επιθυμείτε ζάχαρη, μέλι ή κάποιο γλυκαντικό της αρεσκείας σας. Μία φορά την ημέρα έως 2 εβδομάδες.

Προσοχή! Να μην καταναλώνεται από παιδιά ή άτομα με προβλήματα στο συκώτι. Το βήχιο σε μεγάλες ποσότητες θεωρείται τοξικό. Συμβουλή από γιατρό ή/και βοτανοθεραπευτή θεωρείται απαραίτητη για την χρήση του.

*Εμείς δεν παρέχουμε ιατρικές συμβουλές. Οι πληροφορίες που αναγράφουμε έχουν απλό ενημερωτικο χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αντικαθιστούν τη γνωμάτευση, την φαρμακευτική αγωγή και την επίσκεψη σε γιατρό ή σε άλλον ειδικό της υγείας. Ενδέχεται οι ουσίες που περιέχουν να αλληλεπιδράσουν με καποιο φάρμακο, που ήδη παίρνει ο ασθενής και να εξουδετερώσουν τη θεραπευτική τους δράση ή να προκαλέσουν τοξικότητα