Περιγραφη
Το σέλινο είναι ένα φυτό της οικογένειας των σκιαδανθών. Τα στελέχη του είναι κούφια, έχει φύλλα έμμισχα και λευκά άνθη και σχηματίζει μεγάλο στρογγυλό βολβό.
Τα οφέλη του για την υγεία είναι πολλά, καταρχήν είναι πλούσιο σε βιταμίνες με αποτέλεσμα να ενισχύει την άμυνα του οργανισμού ενάντια στις διάφορες ασθένειες. Επίσης, έχει αντιοξειδωτικές, αντιθρομβωτικές και αντικαρκινικές ιδιότητες, είναι πλούσιο σε βιταμίνες που ενισχύουν- τη λειτουργία του νευρικού συστήματος, μειώνουν τα επίπεδα κόπωσης, μειώνουν τον κίνδυνο καρδιακών επεισοδίων και συνδράμουν στην πρόληψη της οστεοπόρωσης.
Το σέλινο έχει χωνευτικές ιδιότητες και αποτελεί εξαιρετικό φάρμακο για την καταπολέμηση του τυμπανισμού και της δυσπεψίας. Το αφέψημα του είναι φυσικό διουρητικό καθώς αυξάνει την ροή των ούρων απομακρύνοντας με αυτό τον τρόπο τα βακτήρια που προκαλούν λοιμώξεις. Παράλληλα, βοηθά τον οργανισμό να αποβάλλει τις τοξίνες του προλαμβάνοντας έτσι το σχηματισμό πέτρας στα νεφρά και καταπραΰνει τους πόνους της εμμήνου ρύσεως.
Στη μαγειρική χρησιμοποιείται σε συνταγές με κρέατα κατσαρόλας όπως το φρικασέ, στη φασολάδα, σε σούπες, ριζότα αλλά και λαδερά φαγητά όπως το μπριάμ.
-
Προϊόν Συμβατικής γεωργίας Προέλευση ΑίγυπτοςΤρόπος Χρήσης ΜαγειρικήΙδιότητες Αντικαρκινικό, Αντιοξειδωτικό, Αποτοξίνωση, Διαβήτης (Σάκχαρο), Διουρητικό, Δυσπεψία, Εμμηνόρροια (επώδυνη), Ουρικό οξύ, Πέτρες νεφρών, Πυρετός, Τυμπανισμός, Υπέρταση