Για να διασφαλίσουμε την καλύτερη εμπειρία πλοήγησης, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies.

Γκουαρανά Καρποί

#20211116121919
Αμεσα διαθεσιμο
40,00€/kg
Προσθηκη στο καλαθι

Περιγραφη

Το γκουαρανά είναι ένα βότανο που ευδοκιμεί στον Αμαζόνιο. Τα εκχυλίσματα του φυτού αυτού είναι ευρέως γνωστά για τις ευεργετικές και αφροδισιακές τους ιδιότητες. Το 70% της παραγωγής γκουαρανά χρησιμοποιείται στην παρασκευή αναψυκτικών και ενεργειακών ποτών.

Ιδιότητες:

  • Περιέχει μεγάλη ποσότητα καφεΐνης και κυρίως δρα σαν διεγερτικό του κεντρικού νευρικού συστήματος.
  • Είναι αφροδισιακό.
  • Βελτιώνει την αντοχή και την απόδοση των αθλητών, μειώνει την όρεξη και ευνοεί τη μείωση του σωματικού βάρους και λίπους.
  • Προσφέρει πνευματική διέγερση και διαύγεια.
  • Είναι αντιοξειδωτικό και καταπολεμά τις ελεύθερες ρίζες από τον οργανισμό αλλά και την πρόωρη γήρανση.
  • Βελτιώνει τη δευτερογενή μνήμη, αυξάνει την εγρήγορση  και τη διάθεση.

Τρόπος χρήσης: Βάλτε 5-6 καρπούς σπασμένους σε μια κούπα νερό και σιγοβράστε για 10-12 λεπτά. Σουρώστε και προσθέστε εάν επιθυμείτε ζάχαρη, μέλι ή κάποιο γλυκαντικό της αρεσκείας σας.

Προσοχή! Πρέπει να αποφεύγεται από άτομα με καρδιακά προβλήματα, πεπτικό έλκος, διαβήτη, αγχώδεις διαταραχές και νεφρικές βλάβες, καθώς και κατά τη διάρκεια της κύηση και του θηλασμού. Μπορεί να έχει παρενέργειες όπως αϋπνία, νευρικότητα, αυξημένους παλμούς, διουρητικότητα,  στομαχικές διαταραχές κ.ά.

*Εμείς δεν παρέχουμε ιατρικές συμβουλές. Οι πληροφορίες που αναγράφουμε έχουν απλό ενημερωτικο χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αντικαθιστούν τη γνωμάτευση, την φαρμακευτική αγωγή και την επίσκεψη σε γιατρό ή σε άλλον ειδικό της υγείας. Ενδέχεται οι ουσίες που περιέχουν να αλληλεπιδράσουν με καποιο φάρμακο, που ήδη παίρνει ο ασθενής και να εξουδετερώσουν τη θεραπευτική τους δράση ή να προκαλέσουν τοξικότητα