Περιγραφη
Το θρούμπι (θρούμπη ή τραγόχορτο) έχειι έντονη γεύση που θυμίζει θυμάρι και ρίγανη, αλλά με πιό έντονο άρωμα.
Ένα αρωματικό βότανο γνωστό από την αρχαιότητα χρησιμοποιείται εδώ και 2000 χρόνια στη μαγειρική.
Ιδιότητες:
- Βοηθάει πολύ το πεπτικό σύστημα. Λειτουργεί ως χωνευτικό, διεγείρει την όρεξη, τονώνει τον οργανισμό, βοηθά στη θεραπεία της διάρροιας, των σπασμών του εντέρου, των πόνων απο κολικούς, της γαστρικής ατονίας, της νευρικής δυσπεψίας, της ναυτίας και της ξινίλας.
- Μαλακώνει το βήχα και είναι ιδανικό για βρογχίτιδα, πονόλαιμο και άσθμα.
- Δρα ως αντισηπτικό στις πληγές και στα τσιμπήματα των εντόμων, προσφέρει άμεση ανακούφιση.
- Αυξάνει την εφίδρωση και έχει αποχρεμπτική δράση.
- Λειτουργεί ως καταπραϋντικό των ρευματικών και αρθριτικών πόνων.
- Είναι ευεργετικό στην ουρική αρθρίτιδα και στις πέτρες στα νεφρά.
Ταιριάζει με ψητά κρέατα, πουλερικά, όσπρια, ομελέτες, μανιτάρια, πίτσες, κιμάδες, χωριάτικη σαλάτα.
-
Προϊόν Συμβατικής γεωργίας Προέλευση ΚρήτηΤρόπος Χρήσης ΜαγειρικήΙδιότητες Βήχας, Βρογχίτιδα, Εφίδρωση, Ναυτία, Ουρική Αρθρίτιδα, Πέτρες νεφρών, Ρευματισμοί, Τόνωση, Φούσκωμα