Περιγραφη
Το εστραγκόν είναι πολυετής ποώδης θάμνος που κατάγεται από την ανατολική Ευρώπη. Τα φύλλα του εστραγκόν περιέχουν ιώδιο, κάλιο και βιταμίνες Α και C.
Το έγχυμα των φύλλων του μπορεί να χρησιμοποιηθεί κατά της ναυτίας, του λόξυγκα, της αϋπνίας και δρα ως χωνευτικό, ορεκτικό και τονωτικό.
Χρησιμοποιείται σε σαλάτες, σάλτσες λευκών και κόκκινων κρεάτων και ψαριών, αυγά, παγωτά, φρουτοσαλάτες κ.ά.
Τα φύλλα του προσθέτονται σε σούπες για άρωμα. Μπορείτε να το βάλετε στο νερό που θα βράσετε μακαρόνια. Τέλος, συνιστάται για τον αρωματισμό του ξυδιού και της μουστάρδας.
Επειδή το εστραγκόν έχει δυνατή γεύση, θα πρέπει να βάζουμε μικρές ποσότητες στα φαγητά μας. Επίσης, θα πρέπει να το προσθέτουμε στο φαγητό προς το τέλος του μαγειρέματος, διαφορετικά θ’ αλλοιωθεί η γεύση του και θα χαθεί το άρωμά του.
Δεν ταιριάζει με άλλα μυρωδικά, εκτός από το λεμόνι και τα κρεμμύδια.
-
Προϊόν Συμβατικής γεωργίας Τρόπος Χρήσης Εγχυμα - Ζεστό νερό για 4-6 λεπτά,ΜαγειρικήΙδιότητες Αρθριτικά, Αϋπνία, Ναυτία, Πυρετός, Τόνωση