Για να διασφαλίσουμε την καλύτερη εμπειρία πλοήγησης, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies.

Επιλόβιο

#20211119121650
Αμεσα διαθεσιμο
30,00€/kg
Προσθηκη στο καλαθι

Περιγραφη

Το επιλόβιο ήταν γνωστό από παλιά αλλά στην πορεία του χρόνου ξεχάστηκε. Οι ιδιότητες του βοτάνου αναφέρονται σε βιβλία πριν το 1880. Η θετική του δράση στην αντιμετώπιση του προστάτη, αναδείχθηκε από την Αυστριακή βοτανολόγο Μαρία Τρέμπεν τη δεκαετία του '80. Πολύ σύντομα, σε Αυστρία και Γερμανία, αλλά και λίγο αργότερα στην Αμερική το βότανο έγινε περιζήτητο.

Ιδιότητες:

  • Αντιμετωπίζει άριστα την υπερπλασία του προστάτη, κυστίτιδα, νεφρίτιδα και μολύνσεις του ουροποιητικού συστήματος. Βοηθάει στην ακράτεια ούρων σε άντρες και γυναίκες.
  • Αντιμετωπίζει διαταραχές του πεπτικού συστήματος όπως κράμπες στομάχου, τυμπανισμό, διάρροια,  βλεννώδη κολίτιδα, δυσεντερία, τροφική δηλητηρίαση, σπασμούς εντέρων και το σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου.
  • Στις γυναίκες βοηθάει σε αιμορραγίες της μήτρας, λευκόρροια και διαταραχές της περιόδου.
  • Αντιμετωπίζει μολύνσεις της στοματικής κοιλότητας όπως ουλίτιδα, πρησμένα ούλα, στοματίτιδα, φαρυγγίτιδα, αλλοιώσεις και πληγές του στόματος.

Τρόπος χρήσης: Βάλτε 1 κουταλάκι του γλυκού σε μια κούπα ζεστό νερό για 6-8 λεπτά. Σουρώστε και προσθέστε εάν επιθυμείτε ζάχαρη, μέλι ή κάποιο γλυκαντικό της αρεσκείας σας. Ιδανικά να καταναλώνεται μία φορά το πρωί με άδειο στομάχι και μια το βράδυ πριν τον ύπνο.

Προσοχή! Να μην καταναλώνεται κατά την εγκυμοσύνη ή την περίοδο του θηλασμού, καθώς και από γυναίκες που λαμβάνουν ορμονική θεραπεία ή αντισυλληπτικά χάπια.

*Εμείς δεν παρέχουμε ιατρικές συμβουλές. Οι πληροφορίες που αναγράφουμε έχουν απλό ενημερωτικο χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αντικαθιστούν τη γνωμάτευση, την φαρμακευτική αγωγή και την επίσκεψη σε γιατρό ή σε άλλον ειδικό της υγείας. Ενδέχεται οι ουσίες που περιέχουν να αλληλεπιδράσουν με καποιο φάρμακο, που ήδη παίρνει ο ασθενής και να εξουδετερώσουν τη θεραπευτική τους δράση ή να προκαλέσουν τοξικότητα