Περιγραφη
Το σκόρδο είναι ένα λαχανικό που χρησιμοποιείται στη μαγειρική από την αρχαιότητα. Σήμερα δε λείπει από καμία κουζίνα του κόσμου.
Το άρωμα του είναι πολύ χαρακτηριστικό και η γεύση του καυστική. Όταν μαγειρευτεί νοστιμίζει, γλυκαίνει ελαφρώς και χάνει την αρχική αρωματική του δύναμη. Είναι εύχρηστο λαχανικό και χρησιμοποιείται για να αναδείξει την γεύση πολλών φαγητών όπως κρέατα, θαλασσινά, μαρινάδες, όσπρια, πίτσες, ψητά λαχανικά, ζύμες ψωμιού και λαδερά φαγητά.
Πέρα όμως από τη μαγειρική, το σκόρδο έχει πολλαπλά οφέλη για τον οργανισμό.
Ιδιότητες:
- Έχει αποτοξινωτική και αντικαρκινική δράση.
- Βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος και ρίχνει την πίεση.
- Συμβάλλει στην υγεία των οστών.
- Θεωρείται αφροδισιακό.
- Δυναμώνει το ανοσοποιητικό σύστημα και προστατεύει από λοιμώξεις.
-
Προϊόν Συμβατικής γεωργίας Προέλευση ΚίναΤρόπος Χρήσης ΜαγειρικήΙδιότητες Αντιβακτηριακό, Αποτοξίνωση, Κυκλοφορία αίματος, Τόνωση, Υπέρταση