Για να διασφαλίσουμε την καλύτερη εμπειρία πλοήγησης, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies.

Αλάτι Ρόζ Ιμαλαΐων Χοντρό

#20211105 111905
Αμεσα διαθεσιμο
2,30€/kg
Προσθηκη στο καλαθι

Περιγραφη

Το ροζ αλάτι Ιμαλαΐων είναι ένα είδος ορυκτού αλατιού που εξορύσσεται από τους πρόποδες των Ιμαλαΐων. Ωριμάζει εδώ και εκατομμύρια χρόνια κάτω από έντονη τεκτονική πίεση και είναι ανέγγιχτο από πολλές από τις τοξίνες και τους ρύπους που διαποτίζουν το αλάτι των ωκεανών.

Περιέχει τα ίδια 84 μέταλλα και στοιχεία, που βρίσκονται στο ανθρώπινο σώμα. Είναι χημικά παρόμοιο με το επιτραπέζιο αλάτι. Περιέχει μέχρι και 98% χλωριούχο νάτριο. Το υπόλοιπο αποτελείται από ιχνοστοιχεία, όπως το κάλιο, το μαγνήσιο και το ασβέστιο, τα οποία δίνουν στο αλάτι ανοιχτή ροζ απόχρωση. Η παρουσία αυτών των ιχνοστοιχείων εξηγεί επίσης γιατί το συγκεκριμένο αλάτι έχει διαφορετική γεύση από το συνηθισμένο επιτραπέζιο αλάτι. Σε αντίθεση με το επιτραπέζιο αλάτι που λόγω της χημικής του επεξεργασίας έχουν εξουδετερωθεί σχεδόν όλα τα ιχνοστοιχεία, το ροζ αλάτι Ιμαλαΐων είναι σαφώς καλύτερο.

Χρησιμοποιείται με τον ίδιο τρόπο όπως το συνηθισμένο αλάτι – στο μαγείρεμα, το καρύκευμα του φαγητού και τη συντήρηση των τροφίμων αλλά και στο μπάνιο ως άλατα μπάνιου.

Ιδιότητες:

  • Περιέχει λιγότερο νάτριο σε σχέση με το επιτραπέζιο ιωδιούχο αλάτι.
  • Είναι πλούσιο σε μεταλλικά στοιχεία. Τα μέταλλα που περιέχει είναι σε κολλοειδή μορφή, που σημαίνει ότι είναι πολύ μικρά και έτσι απορροφούνται εύκολα από τα κύτταρά μας.
  • Περιέχει λιγότερο νάτριο. Έχει όμως πιο έντονη γεύση από το επιτραπέζιο αλάτι, που σημαίνει ότι χρειάζεται λιγότερη ποσότητα για να έχουμε το ίδιο αποτέλεσμα στη γεύση.
  • Ενισχύει την ενυδάτωση. Η προσθήκη ροζ αλατιού στο γεύμα ή το ποτό πιστεύεται ότι βοηθά το σώμα να βελτιστοποιήσει την ισορροπία των υγρών, αποτρέποντας έτσι την αφυδάτωση.
  • Μειώνει την κατακράτηση καθώς η απορρόφηση των ιχνοστοιχείων που περιέχει διεγείρουν λειτουργίες οι οποίες ελέγχουν τα επίπεδα υγρών στους ιστούς.
  • Είναι πιο φυσικό είδος αλατιού. Δεν περιέχει πρόσθετα και βελτιωτικά ροής.
  • Περιέχει λιγότερο ιώδιο σε σχέση με το επιτραπέζιο ιωδιούχο αλάτι.

Προσοχή! Αν και το νάτριο είναι απαραίτητο στη ζωή μας, η υπερβολική ποσότητα έχει αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία, επομένως είναι σημαντικό να προσέχετε την πρόσληψη οποιουδήποτε τύπου αλατιού. Οι άνθρωποι που έχουν πρόβλημα στα νεφρά, την καρδιά ή το συκώτι ή άτομα που κάνουν διατροφή με περιορισμένο νάτριο πρέπει να προσέχουν την πρόσληψη νατρίου και να περιορίζουν τη χρήση όλων των ειδών αλατιού.

*Εμείς δεν παρέχουμε ιατρικές συμβουλές. Οι πληροφορίες που αναγράφουμε έχουν απλό ενημερωτικο χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αντικαθιστούν τη γνωμάτευση, την φαρμακευτική αγωγή και την επίσκεψη σε γιατρό ή σε άλλον ειδικό της υγείας. Ενδέχεται οι ουσίες που περιέχουν να αλληλεπιδράσουν με καποιο φάρμακο, που ήδη παίρνει ο ασθενής και να εξουδετερώσουν τη θεραπευτική τους δράση ή να προκαλέσουν τοξικότητα