Περιγραφη
Το μαύρο πιπέρι είναι το πιο γνωστό μπαχαρικό του κόσμου, χρησιμοποιείται ευρέως από όλες τις κουζίνες και είναι απαραίτητο σε όλα τα φαγητά σχεδόν.
Έχει γίνει ένα αναπόσπαστο κομμάτι της μαγειρικής, η παρουσία του στις συνταγές, τις ζωντανεύει και τις ζωηρεύει γευστικά.
Εκτιμάται για τη χαρακτηριστική πικρή του ποιότητα, η οποία οφείλεται στο αλκαλοειδές πιπερίνη.
Χρησιμοποιείται όχι μόνο στη μαγειρική αλλά και για άλλους σκοπούς όπως φαρμακευτικούς, ως συντηρητικό και στην αρωματοποιία.
Τα συστατικά του μαύρου πιπεριού περιλαμβάνουν φυτικές ίνες, αρωματικά έλαια, πιπερίνη, ευγενόλη, το ένζυμο λιπάση (πεπτικό ένζυμο) και μέταλλα.
-
Προϊόν Συμβατικής γεωργίας Προέλευση ΒιετνάμΙδιότητες Αντικαρκινικό, Αντιοξειδωτικό, Αντιφλεγμονώδες, Διαβήτης (Σάκχαρο), Χοληστερίνη