Περιγραφη
Το μείγμα ταντούρι κατάγεται από τη βόρεια Ινδία και το Πακιστάν, όπου χρησιμοποιείται μαζί με γιαούρτι, σκόρδο και φρέσκο τζίντζερ για το μαρινάρισμα των κρεάτων. Δεν έχει σταθερή σύνθεση, από τα 17 τουλάχιστον υλικά που πρέπει να περιέχει, απαραίτητα θεωρούνται ο ξερός κόλιανδρος, το κύμινο, η πάπρικα, η πιπεριά τσίλι, το πιπέρι, ο κουρκουμάς, το μοσχοκάρυδο και το περικάρπιό του, το γαρύφαλλο, η κανέλα, οι σπόροι του άγριου σέλινου και μια μικρή ποσότητα αλάτι.
Τα αρώματα που κυριαρχούν είναι η κανελα, τα γαρύφαλλα και κάποιες νότες από τσιμένι, ενώ η γεύση του είναι ελάχιστα αλμυρή και ελαφρώς πικάντικη.
Ιδανικό μαζί με γιαούρτι για να μαρινάρετε κομμάτια κοτόπουλου, αρνιού, ακόμα και σουβλάκια ψαριού. Μπορεί να συνδυαστεί με τσίλι ή καγιέν για πιό καυτερό αποτέλεσμα, καθώς και με φρέσκο κόλιανδρο ή τζίντζερ.
-
Προϊόν Συμβατικής γεωργίας Προέλευση ΙνδίαΤρόπος Χρήσης Μαγειρική