Περιγραφη
Η καπνιστή πάπρικα είναι μία ποικιλία γλυκιάς πιπεριάς (Capsicum Annum) η οποία ξεραίνεται, καπνίζεται φυσικά, αλέθεται και γίνεται σκόνη.
Χρησιμοποιείται για να δώσει ζωηρό κόκκινο χρώμα σε πολλά τρόφιμα όπως στην κρέμα γάλακτος, στις πατάτες, στο κοτόπουλο, στη γαλοπούλα, στο ψάρι, στο καλαμπόκι, στα κίτρινα τυριά, στα σουβλάκια, στις σαλάτες και όπου αλλού θέλετε να δώσετε το άρωμα του καπνισμένου ξύλου.
Επίσης πολλοί σεφ αντικαθιστούν την τομάτα με καπνιστή πάπρικα.
Για να απελευθερωθεί πλήρως η γεύση και το άρωμα της καπνιστής πάπρικας, θα πρέπει να μαγειρευτεί για λίγη ώρα ή να μπεί στο πιάτο μας. Αν ζεσταθεί πολύ μπορεί να πικρίσει.
-
Προϊόν Συμβατικής γεωργίας Προέλευση ΙσπανίαΤρόπος Χρήσης Μαγειρική