Περιγραφη
Το άνθος μοσχοκάρυδου ή μασίς, είναι η λεπτή, κόκκινη μεμβράνη (το περικάρπιο) που περιβάλλει τον πυρήνα του καρπού της μοσχοκαρυδιάς.
Το άρωμα του είναι ίδιο με του μοσχοκάρυδου αλλά πιο λεπτό και πιο γλυκό, κάτι μεταξύ πιπεριού και κανέλας. Η μόνη διαφορά τους εντοπίζεται στην ελαφρά πικρή επίγευση του περικάρπιου, η οποία τονίζει τις γεύσεις που συνδυάζονται μαζί του.
Στην κουζίνα χρησιμοποιείται προς το τέλος του μαγειρέματος σε σούπες, ρύζια, λαχανικά, αβγά, λαδερά και στις πίκλες. Χρησιμοποιείται επίσης σε μείγματα μπαχαρικών όπως γκάραμ μασάλα, κάρι και σε αρκετές εκδοχές του ρας ελ χανούτ.
Στη ζαχαροπλαστική συνδυάζεται άριστα με σοκολάτα, σπιτικά σιρόπια, μαγειρεμένα φρούτα και με μηλόπιτα.
Συνδυάζεται με το γαρύφαλλο και το πιπέρι. Απαλύνει την ένταση του σκόρδου, ενώ στη ζαχαροπλαστική ταιριάζει με τη βανίλια, το τόνκα και τη σοκολάτα.
-
Προϊόν Συμβατικής γεωργίας Προέλευση ΙνδονησίαΤρόπος Χρήσης Ζαχαροπλαστική,Μαγειρική