Περιγραφη
Η πάπρικα είναι μία ποικιλία γλυκιάς πιπεριάς (Capsicum Annum) η οποία ξεραίνεται, αλέθεται και γίνεται σκόνη.
Χρησιμοποιείται για να δώσει ζωηρό κόκκινο χρώμα σε πολλά τρόφιμα όπως στην κρέμα γάλακτος, στις πατάτες, στο κοτόπουλο, στη γαλοπούλα, στο ψάρι, στο καλαμπόκι, στα κίτρινα τυριά, στα σουβλάκια και στις σαλάτες.
Επίσης πολλοί σεφ αντικαθιστούν την τομάτα με πάπρικα.
Για να απελευθερωθεί πλήρως η γεύση και το άρωμα της πάπρικας, θα πρέπει να μαγειρευτεί για λίγη ώρα ή να μπεί στο πιάτο μας. Αν ζεσταθεί πολύ μπορεί να πικρίσει.
-
Προϊόν Συμβατικής γεωργίας Προέλευση ΙσπανίαΤρόπος Χρήσης Μαγειρική