Για να διασφαλίσουμε την καλύτερη εμπειρία πλοήγησης, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies.

Ψύλλιο Τριμμένο - Βιολογικό Προϊόν

#20240311 110445
Αμεσα διαθεσιμο
Προϊον βιολογικης γεωργιας
30,00€/kg
Προσθηκη στο καλαθι

Περιγραφη

Το ψύλλιο είναι οι σπόροι που λαμβάνονται από το φυτό πλαντάγκο, το οποίο φύεται κυρίως σε περιοχές της Ινδίας και έχει γίνει γνωστό τόσο για τις καθαρτικές, όσο και για τις υπακτικές του ιδιότητες. Η κατανάλωσή του συστήνεται συχνά για την ανακούφιση από τη δυσκοιλιότητα και τις αιμορροΐδες, καθώς και σε περιπτώσεις διάρροιας.

Κατά την επαφή του με το νερό ο φλοιός του ψύλλιου έχει την ιδιότητα να μετατρέπεται σε γέλη (gel) απορροφώντας ποσότητες νερού που φτάνουν ακόμη και 6 φορές του βάρους του. Έτσι, η κατανάλωσή του μπορεί να απορροφήσει τα πλεονάζοντα υγρά του εντέρου και κατ' επέκταση να σταματήσει τη διάρροια.

Το ψύλλιο όμως εκτός από αντιδιαρροϊκό είναι ταυτόχρονα και υπακτικό καθώς, ως ιδιαίτερα υδρόφιλο, προσδίδει όγκο στα κόπρανα, γεγονός που προάγει τη φυσική περισταλτική ικανότητα του παχέος εντέρου χωρίς μάλιστα να προκαλείται ερεθισμός στα τοιχώματά του αφού δρα επίσης σαν μαλακτικό των κοπράνων. Με αυτόν τον τρόπο παρέχεται επίσης ανακούφιση από τον πόνο και την αιμορραγία που προκαλείται από τις αιμορροΐδες.

Η ιδιότητα του ψύλλιου να αυξάνει τον όγκο του μέσω της απορρόφησης μεγάλης ποσότητας νερού αυξάνει επίσης το αίσθημα της πληρότητας, γεγονός που μπορεί να το καταστήσει ιδιαίτερα χρήσιμο κατά την αντιμετώπιση της υπερφαγίας ή γενικότερα στην προσπάθειά μας για αδυνάτισμα.

Επιπλέον, εργαστηριακές μελέτες έχουν δείξει πως το ψύλλιο ως δυσαπορρόφητος υδατάνθρακας μπορεί να μειώσει τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα ενώ όντας ιδιαίτερα πλούσιο σε φυτικές ίνες σε ποσοστό που πλησιάζει το 90% της μάζας του μπορεί να συμβάλει στη μείωση της LDL χοληστερόλης.

Τέλος, το ψύλλιο χρησιμοποιείται σε όλο τον κόσμο ως ένας φυσικός τρόπος για την αντιμετώπιση των συμπτωμάτων του Συνδρόμου του Ευερέθιστου Εντέρου (γνωστό και ως σπαστική εντεροκολίτιδα ή IBS) και της εκκολπωματίτιδας.

Τρόπος χρήσης:

Ενήλικες και παιδιά άνω των 12 ετών μπορούν να καταναλώσουν μία γεμάτη κουταλιά της σούπας (6 γραμμάρια) σπόρους ψύλλιου έως και δύο φορές την ημέρα ανάλογα με το μέγεθος του προβλήματος. Ωστόσο, σαν μέγιστη εβδομαδιαία πρόσληψη συστήνεται η λήψη ψύλλιου έως και τρεις φορές την εβδομάδα, δηλαδή 6 κουταλιές της σούπας ανά εβδομάδα.


Άτομα με χρόνια δυσκοιλιότητα και άτομα που έχουν υποστεί χειρουργική επέμβαση στο στομάχι, αφαίρεση μέρους του εντέρου ή άτομα με άλλες γαστρεντερικές παθήσεις δεν πρέπει να προβαίνουν στη λήψη ψύλλιου χωρίς τη συγκατάθεση του γιατρού τους.

*Εμείς δεν παρέχουμε ιατρικές συμβουλές. Οι πληροφορίες που αναγράφουμε έχουν απλό ενημερωτικο χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αντικαθιστούν τη γνωμάτευση, την φαρμακευτική αγωγή και την επίσκεψη σε γιατρό ή σε άλλον ειδικό της υγείας. Ενδέχεται οι ουσίες που περιέχουν να αλληλεπιδράσουν με καποιο φάρμακο, που ήδη παίρνει ο ασθενής και να εξουδετερώσουν τη θεραπευτική τους δράση ή να προκαλέσουν τοξικότητα