Περιγραφη
Το σησάμι ή σουσάμι προέρχεται από το φυτό Sesamum indicum που ευδοκιμεί στην Ασία, στην Αφρική και στη Νότια Αμερική.
Περιέχει πρωτεΐνη, φυτικές ίνες και υγιή λιπαρά , ασβέστιο, βιταμίνες Β, βιταμίνη Ε και αντιοξειδωτικά.έχει υψηλή θρεπτική αξία καθώς είναι μια πλήρης τροφή περιέχοντας και τις 3 ομάδες μακροθρεπτικών συστατικών καθώς και πληθώρα βιταμινών και ιχνοστοιχείων.
Είναι εξαιρετική πηγή χαλκού, μαγγανίου, ασβεστίου, μαγνησίου, σίδηρου, φώσφορου, βιταμίνης Β1, ψευδάργυρου, μολυβδαίνιου, σελήνιου, και φυτικών ινών.
Ιδιότητες:
- Ρυθμίζει τη χοληστερίνη.
- Ρυθμίζει την αρτηριακή πίεση.
- Συμβάλλει στην πρόληψη των καρδιαγγειακών ασθενειών.
- Έχει αντικαρκινική δράση.
- Είναι αντιοξειδωτικό.
- Προλαμβάνει τις μεταλλάξεις στα κύτταρα.
- Προλαμβάνει τις βλάβες στο ήπαρ.
- Είναι αντιμικροβιακό.
- Προστατεύει έναντι του πόνου και των συμπτωμάτων της οστεοαρθρίτιδας γονάτου.
- Μειώνει κινδύνου πρόκλησης μυϊκών τραυματισμών.
-
Προϊόν Συμβατικής γεωργίας Προέλευση ΙνδίαΤρόπος Χρήσης Ζαχαροπλαστική,Μαγειρική,ΠρωινόΙδιότητες Αντικαρκινικό, Αντιοξειδωτικό, Αντιφλεγμονώδες, Δυσκοιλιότητα, Υπέρταση, Χοληστερίνη