Περιγραφη
Η καρύδα είναι καλή πηγή σε απαραίτητα θρεπτικά συστατικά όπως πρωτεΐνες, ασβέστιο, σίδηρο, μαγνήσιο, βιταμίνες υδατοδιαλυτές και λιποδιαλυτές και έχει ευχάριστη γλυκιά γεύση.
Ιδιότητες:
- Συμβάλλει στη διατήρηση γερών οστών λόγω της καλής περιεκτικότητας σε ασβέστιο και μαγνήσιο, καθώς και της ελαστικότητας του δέρματος.
- Είναι πλούσια σε φυτικές ίνες και βοηθά στη καλύτερη λειτουργία του πεπτικού συστήματος.
- Βελτιώνει τα επίπεδα της καλής χοληστερόλης (HDL) και μειώνει την αρτηριακή πίεση, συμβάλλοντας έτσι στη μείωση του κινδύνου για καρδιαγγειακές παθήσεις.
- Είναι πλούσια σε σίδηρο και μειώνει τον κίνδυνο αναιμίας.
- Βοηθάει στη ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα.
- Έχει αντιβακτηριδιακές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες.
Τρόπος χρήσης: Στη ζαχαροπλαστική σε γλυκά, κρέμες, κέικ, μπισκότα. Στη μαγειρική χρησιμοποιείται αρκετά στην ινδική κουζίνα.
-
Προϊόν Συμβατικής γεωργίας Προέλευση Κεϋλάνη (Σρί Λάνκα)Τρόπος Χρήσης Ζαχαροπλαστική,Μαγειρική,ΠρωινόΙδιότητες Αδυνάτισμα, Αναιμία, Αντιβακτηριακό, Αντιφλεγμονώδες, Αρθριτικά, Διαβήτης (Σάκχαρο), Καρδιά, Σίδηρος, Υπέρταση