Περιγραφη
Το θυμάρι χρησιμοποιείται στη μαγειρική σε πολλές κουζίνες στον κόσμο και ιδιαίτερα στη μεσογειακή. Η γεύση του είναι δυνατή και ελαφρώς καυστική. Το θυμάρι Κρήτης συγκαταλεγεται στις καλύτερες ποικιλίες θυμαριού παγκοσμίως.
Ιδιότητες:
- Τονωτικό για το ανοσοποιητικό σύστημα σε χρόνιες λοιμώξεις.
- Είναι φυσικό φάρμακο κατά του βήχα, της βρογχίτιδας, τους ερεθισμούς του λαιμού, στη λαρυγγίτιδας, το άσθμα, στις φλεγμονές του στόματος και στις λοιμώξεις του λαιμού.
- Βοηθάει στην ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης και στο σχηματισμό ερυθρών αιμοσφαιρίων.
- Ιδανικό στην αντιμετώπιση των συμπτωμάτων της φλεγμονής και της οξείδωσης των κυττάρων.
- Βοηθάει την εντερική λειτουργία και καταπραΰνει τα φουσκώματα.
- Βοηθάει στην καταπολέμηση της ατονίας και του άγχους.
- Είναι πλούσιο σε βιταμίνες της ομάδας Β, σε βιταμίνη Α, σε βιταμίνης C και φολικό οξύ.
- Είναι πολύ πλούσιο σε σίδηρο, ασβέστιο και κάλιο.
Το θυμάρι ταιριάζει πολυ σε κρέατα, πατάτες φούρνου, χωριάτικη σαλάτα, συνταγές με σάλτσα τομάτα και κρασί, σε συνταγές με φέτα ή ωμό ελαιόλαδο.
-
Προϊόν Συμβατικής γεωργίας Προέλευση ΚρήτηΤρόπος Χρήσης Ρόφημα,ΜαγειρικήΙδιότητες Αντιβακτηριακό, Αντισηπτικό, Βήχας, Κρυολόγημα, Πονόλαιμος, Στομάχι