Περιγραφη
Οι σπόροι της τριγωνέλλας είναι πλούσιοι σε πρωτεΐνες, μέταλλα, βιταμίνες και φυτοθρεπτικά συστατικά. Είναι μια πλούσια πηγή χολίνης, διοσγενίνης και τιγογενίνης. Περιέχει επίσης ένα ευρύ φάσμα μετάλλων όπως, χαλκό, σίδηρο, μαγνήσιο και μαγγάνιο.
Η Δυτική βοτανολογία τους χρησιμοποιεί ως τσάι για την αποβολή της περίσσειας βλέννας από τα ιγμόρεια, το λαιμό και το στήθος. Αυτό το τσάι είναι επίσης αποτελεσματικό κατά των αλλεργιών και του πυρετού.
Η τριγωνέλλα αναγνωρίζεται ως ιδιαίτερα ευεργετικό συστατικό, όταν χρησιμοποιείται ως εκχύλισμα ή σε σκόνη. Βελτιώνει τον μεταβολισμό του ήπατος και των νεφρών και θερμαίνει το σώμα γενικά. Βοηθάει την εσωτερική επένδυση των σωληνώσεων του αναπνευστικού, του πεπτικού και του ουρογεννητικού συστήματος. Μπορεί επίσης να μειώσει τη χοληστερόλη του αίματος μετά από 10 ημέρες εφαρμογής.
Χρήσιμη στη θεραπεία του διαβήτη και της χοληστερόλης, ένα εξαιρετικό τονωτικό για την πέψη.
Είναι ιδανική για την αύξηση του γυναικείου στήθους. Μπορεί να διεγείρει την αύξηση του μαστού στις γυναίκες επειδή περιέχει φυτοοιστρογόνα.
Είναι ένα από τα τέσσερα συστατικά με τα οποία φτιάχνουν το περίβλημα του παστουρμά και αυτό που δίνει στον παστουρμά το χαρακτηριστικό του άρωμα.
Η τριγωνέλλα σε σκόνη αποτελεί συστατικό σε πολλά μείγματα κάρι, είτε προορίζονται για κρέας είτε για ψάρι. Δίνει μια εξωτική νότα σε πιάτα με αρνί ή μοσχάρι ή ακόμα και σε ψάρια με έντονη γεύση όπως ο τόννος ή το σκουμπρί.
-
Προϊόν Συμβατικής γεωργίας Προέλευση ΙνδίαΤρόπος Χρήσης Αφέψημα- Βράσιμο για 10-12 λεπτά,ΜαγειρικήΙδιότητες Αντιφλεγμονώδες, Βρογχίτιδα, Γαλακτοπαραγωγή, Διαβήτης (Σάκχαρο), Πονόλαιμος, Τόνωση, Χοληστερίνη