Περιγραφη
Το μαύρο, λευκό και πράσινο πιπέρι είναι ο καρπός του ίδιου φυτού σε διαφορετικά στάδια ωρίμανσης.
Το λευκό είναι ώριμο πιπέρι που αποφλοιώνεται.
Προέρχεται από το εσωτερικό ενός ώριμου κόκκου πιπεριού (από το ενδοσπέρμιο) αφού αφαιρεθεί μηχανικά ο εξωτερικός φλοιός και είναι ακριβότερο σε σχέση με το μαύρο λόγω της επεξεργασίας του το δε άρωμα του είναι διαφορετικό σε σχέση με το μαύρο πιπέρι.
Είναι λιγότερο δυνατό από το μαύρο και με πολύ χαρακτηριστικό άρωμα. Ταιριάζει με λευκές σάλτσες,πατάτες, μπεσαμέλ και πιάτα με θαλασσινά ή ψάρια.
Το λευκό πιπέρι πρέπει να είναι πάντα η πρώτη επιλογή εάν η γεύση του πιάτου δεν θέλουμε να είναι πολύ πικάντικη.
Πρέπει να προστίθεται στο τέλος του μαγειρέματος.
Ένα τσάι με πιπέρι είναι δυνατό, αρωματικό και ζεσταίνει αποτελεσματικα το στομάχι.
-
Προϊόν Συμβατικής γεωργίας Προέλευση ΒιετνάμΙδιότητες Αντικαρκινικό, Αντιοξειδωτικό, Αντιφλεγμονώδες, Αρθριτικά