Περιγραφη
Μόλις τρίψετε έναν κόκκο μπαχάρι, θα νιώσετε το άρωμά του, που θυμίζει ένα μείγμα γαρίφαλου, κανέλας και μοσχοκάρυδου. Γι'αυτο και στα αγγλικά του δώθηκε το όνομα allspice
Το μπαχαρικό αυτό συνδυάζεται σχεδόν με όλα τα υλικά της μαγειρικής και της ζαχαροπλαστικής.
Σε μικρές δόσεις, το μπαχάρι μεταμορφώνεται και μεταμορφώνει μπισκότα, κέικ, κρέας, ψάρι και ψητά κατσαρόλας σε σπεσιαλιτέ απίθανης γεύσης!
Στην κουζίνα το μπαχάρι προσθέτει το δικό του, εξωτικό άρωμα, τόσο σε αλμυρές όσο και σε γλυκές παρασκευές.
Πιο συχνά το προτείνουν για διάφορες σάλτσες ή για κρέατα μαγειρεμένα με ντομάτα, για μαρινάδες με κυνήγι, για το πάστωμα των αλλαντικών (τύπου παστό ή λούζα) και οι Γερμανοί το χρησιμοποιούν και στα περισσότερα λουκάνικά τους.
-
Προϊόν Συμβατικής γεωργίας Προέλευση ΜεξικόΙδιότητες Αρθριτικά, Δυσπεψία, Πονόδοντος, Πονοκέφαλος, Ρευματισμοί, Στομάχι