Περιγραφη
Το καυτερό κάρυ, είναι ένα καρύκευμα σε πάστα ή σκόνη, που παρασκευάζεται από τη μίξη πολλών μπαχαρικών σε διάφορες αναλογίες και συνδυασμούς, όπως κόλιανδρο, κάρδαμο, πιπέρι καγιέν, πιπέρι μαύρο, κανέλα, μουστάρδα, τζίντζερ, κουρκουμάς, τσίλι, μοσχοκάρυδο, σκόρδο, γαρύφαλλο.
Είναι αρκετά πικάντικο και απευθύνεται σε λάτρεις του πικάντικου φαγητού.
Με το κάρυ αρωματίζονται διάφορα φαγητά με κρέας, λαχανικά, ρύζι και αυγά, ιδιαίτερα στην Ινδική, Ινδονησιακή και Κινέζικη κουζίνα.
-
Προϊόν Συμβατικής γεωργίας Προέλευση ΙνδίαΤρόπος Χρήσης Μαγειρική