Κόκκινες Πιπερίτσες Τσίλι Καυτερές 3-5cm (50.000-100.000 SHU)
#20211029124527
Αμεσα διαθεσιμο
20,00€/kg
Περιγραφη
Οι πιπεριές τσίλι έχουν υπάρξει μέρος της ανθρώπινης διατροφής στην Αμερική, τουλάχιστον από το 7500 π.Χ. Ο Χριστόφορος Κολόμβος ήταν ένας από τους πρώτους Ευρωπαίους ο οποίος τις συνάντησε. Οι πιπεριές τσίλι, μετά το Κολόμβο, καλλιεργήθηκαν σε ολόκληρο τον κόσμο και χρησιμοποιούνταν τόσο ως τρόφιμο όσο και ως φάρμακο. Η καυστικότητα των πιπεριών τσίλι οφείλεται στη δραστική ουσία καψαϊκίνη.
Oι πιπερίτσες τσίλι χρησιμοποιούνται σε όλα τα φαγητά μόνο από τους ανθρώπους που αγαπούν τις πολύ πικάντικες γεύσεις.
Ιδιότητες:
- Βοηθούν στην καλή λειτουργία του κυκλοφορικού. Δυναμώνουν την καρδιά, αυξάνουν την ροή του αίματος και καθαρίζουν τις αρτηρίες ενώ παράλληλα αναδημιουργούν ερυθρά αιμοσφαίρια.
- Προστατεύουν τον εγκέφαλο. Μειώνουν τις πιθανότητες για εγκεφαλικό επεισόδιο.
- Βοηθάνε τη διαδικασία της χώνεψης και τις γαστρικές εκκρίσεις.
- Ιδανικές κατά του φουσκώματος, ιδιαίτερα κατά τους ζεστούς, καλοκαιρινούς μήνες.
- Είναι αντισηπτικές, σκοτώνουν παθογόνα και είναι αντιερεθιστικές, βοηθώντας στην ανακούφιση του πόνου.
Προσοχή! Η υπερβολική κατανάλωση μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα με αιμορροΐδες.
-
Προϊόν Συμβατικής γεωργίας Προέλευση ΙνδίαΤρόπος Χρήσης ΜαγειρικήΙδιότητες Κυκλοφορία αίματος, Τυμπανισμός