Για να διασφαλίσουμε την καλύτερη εμπειρία πλοήγησης, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies.

Μέλι Πευκοθυμαρόμελο Ρωμανάκης από τα Βορίζια Κρήτης (950gr)

#20221004 120804
Αμεσα διαθεσιμο Romanakis
12,90€
Προσθηκη στο καλαθι

Περιγραφη

Πρόκειται για μία μοναδική ποιότητα μελιού που παράγεται κατά αποκλειστικότητα στη Κρήτη.

Ένα φυσικό μίγμα που παράγεται όταν η πρόσφατη συγκομιδή θυμαριού ακολουθείται άμεσα από μια αυξημένη παραγωγή μελιτώματος στα κοντινά πευκοδάση. Το δημοφιλέστερο μέλι στην Κρήτη, όπου παράγεται παραδοσιακά, δημοφιλέστερο ακόμη και από το θυμάρι, καθώς συνδυάζει τα αρώματα και τις γεύσεις και από τους δύο τύπους μελιών, αν και το ισχυρότερο θυμάρι επικρατεί κάπως και είναι τόσο αργό όσο το πεύκο στη κρυστάλλωση. Το ίδιο ισχύει και για τη θρεπτική του αξία και τα οφέλη του στην υγεία.

Κανένα πρότυπο δεν υπάρχει ακόμα για το κρητικό πευκοθυμαρόμελο ως προς τη χημική σύνθεση και το ποσοστό γυρεοκόκκων του. Ωστόσο η γεύση του είναι τόσο χαρακτηριστική και αξέχαστη που αναγνωρίζεται εύκολα και επιλέγεται μεταξύ δειγμάτων πευκόμελου.

Το ΠΕΥΚΟΘΥΜΑΡΟΜΕΛΟ ΚΡΗΤΗΣ αποτελεί φυσική ανάμιξη θυμαρίσιου μελιού με πευκόμελο. Παράγεται στη Κρήτη για χρονικά διάστημα που ξεπερνά τον αιώνα. Η ιδιαίτερη τεχνική παραγωγής του, δηλαδή ο επιλεκτικός τρύγος κηρηθρών στο θυμάρι, η συρρίκνωση γόνου στα πεύκα και η ανανέωση πληθυσμού το φθινόπωρο, μεταφέρθηκε από γενεά σε γενεά μελισσοκόμων ως μια πατροπαράδοτη τεχνική έως σήμερα.

Το συγκεκριμένο είδος μελιού είναι πιο σκούρο από το θυμαρίσιο αλλά πιο ανοιχτό από το πευκόμελο.

Το πευκοθυμαρόμελο ικανοποιεί ακόμα και τους πιο απαιτητικούς καταναλωτές καθώς συνδυάζει το έντονο άρωμα του θυμαρόμελου με τη μοναδική πλούσια υφή του πευκόμελου.

Μέλι υψηλής θρεπτικής αξίας με τονωτικές και αντισηπτικές ιδιότητες.

Αυτή η κατηγορία μελιού έχει αργή κρυστάλλωση. Σε διάστημα 18-24 μηνών.