Περιγραφη
Το κουκουνάρι αποτελεί έναν εδώδιμο μικροσκοπικό σπόρο που προέρχεται από το θυλυκό κουκουνάρι ενός πευκόδεντρου. Έχει σχήμα σταγόνας με μπεζ χρώμα, η υφή του είναι σχετικά μαλακή και βουτυρώδης και η γεύση του είναι γλυκιά.
Ιδιότητες:
- Βοηθάει στο γλυκαιμικό έλεγχο, καθώς μειώνουν το γλυκαιμικό φορτίο του γεύματος στο οποίο προστίθενται.
- Έχει αντιοξειδωτική δράση και προστατεύει το σώμα από τις ελεύθερες ρίζες που προκαλούν πολλά προβλήματα υγείας.
- Βοηθάει τη σωστή λειτουργία του εγκεφάλου, τη μνήμη, τη συγκέντρωση και μειώνει τον κίνδυνο για νοσήματα όπως η άνοια.
- Βοηθάει στη διατήρηση του υγιούς σωματικού βάρους αφού περιορίζουν την όρεξη, στέλνοντας σήματα κορεσμού στον εγκέφαλο.
- Μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιαγγειακών νοσημάτων.
- Ενισχύει την συνολική υγεία των οστών και δρά κατά της οστεοπόρωσης και απασβέστωσης των οστών.
- Βελτιώνει τη λειτουργία του νευρικού συστήματος
- Ενισχύει την όραση.
Τρόπος χρήσης: Τρώγεται ωμό σε σαλάτες, ψημένο σε πιάτα με βάση το κρέας, πουλερικά ή ψάρι καθώς και σε γεμίσεις. Χρησιμοποιείται, επίσης σε διάφορα αρτοποιήματα όπως κέικ, τάρτες και μπισκότα.
-
Προϊόν Συμβατικής γεωργίας Προέλευση ΚίναΤρόπος Χρήσης Ζαχαροπλαστική,ΜαγειρικήΙδιότητες Αντιοξειδωτικό, Διαβήτης (Σάκχαρο), Καρδιά, Μνήμη, Όραση, Οστεοπόρωση