Περιγραφη
Το μαύρο τσάι αποτελεί το 75% της κατανάλωσης τσαγιού στον κόσμο και είναι ο πιο γνωστός και εμπορικός τύπος τσαγιού παγκοσμίως. Φτιάχνεται από τα φύλλα του θάμνου Camellia sinensis τα οποία οξειδώνονται και μετατρέπονται από πράσινα σε σκούρο καφέ-μαύρο χρώμα. Η οξείδωση γίνεται όταν τα φύλλα εκτίθενται σε υγρό και πλούσιο σε οξυγόνο ζεστό αέρα.
Έχει περισσότερη καφεΐνη από το πράσινο τσάι γι'αυτό και χρησιμοποιείται σαν υποκατάστατο καφέ.
Ιδιότητες:
- Είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά τα οποία προστατεύουν από πιθανές βλάβες των κυττάρων μας, δρώντας έτσι κατά της εκδήλωσης χρόνιων παθήσεων.
- Έχει αντικαρκινική δράση.
- Περιέχει καφεΐνη και θεοφυλλίνη με αποτέλεσμα το μαύρο τσάι να κρατάει τον οργανισμό μας σε εγρήγορση.
- Είναι πλούσιο σε φλαβονοειδή τα οποία μειώνουν τον κίνδυνο της καρδιοπάθειας και ρυθμίζουν την αρτηριακή πίεση και μειώνουν τα επίπεδα χοληστερόλης και τριγλυκεριδίων.
- Συμβάλλει στην υγεία του γαστρεντερικού μας συστήματος καθώς οι πολυφαινόλες του μαύρου τσαγιού ενισχύουν το πλήθος των ωφέλιμων βακτηρίων του εντέρου μας.
- Έρευνες κάνουν λόγο για την θετική επίδραση του μαύρου τσαγιού στην απώλεια βάρους.
Τρόπος χρήσης: Βάζουμε 1 κουταλάκι του γλυκού σε ένα φλιτζάνι ζεστό νερό για 3-4 λεπτά. Μπορούμε να πιούμε έως και 2-3 φορές την ημέρα.
-
Προϊόν Συμβατικής γεωργίας Προέλευση Κεϋλάνη (Σρί Λάνκα)Τρόπος Χρήσης Εγχυμα - Ζεστό νερό για 4-6 λεπτάΒάρος 100 γραμμάριαΠεριεχόμενο ΧύμαΙδιότητες Άγχος, Διάρροια, Δυσεντερία, Κυκλοφορία αίματος, Πονοκέφαλος, Τόνωση