Για να διασφαλίσουμε την καλύτερη εμπειρία πλοήγησης, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies.

Κάρδαμο Πράσινο Αλεσμένο (Κακουλές)

#20211029 114059
Αμεσα διαθεσιμο
80,00€/kg
Προσθηκη στο καλαθι

Περιγραφη

Το πράσινο κάρδαμο είναι η πιο δημοφιλής ποικιλία τόσο για μαγειρική όσο και για ιατρική χρήση. Είναι πλούσια πηγή βιταμίνης Α και C, μαγνησίου, νατρίου, καλίου, ασβεστίου, χαλκού, σιδήρου και άλλων μικροθρεπτικών συστατικών.

Οι σπόροι του είναι πράσινοι ή μαύροι, ενώ η γεύση τους ελαφρώς πικάντικη και όξινη, διατηρώντας ταυτόχρονα μια γλυκύτητα.

Στη ζαχαροπλαστική χρησιμοποιείται στα τσουρέκια, τις βασιλόπιτες, σε ρολά κανέλας, σε brownies, σε σοκολατένια μάφινς, σε κέικ καρότου, αλλά και σε μπισκότα βανίλιας , με σοκολάτα ή ξηρούς καρπούς.

Στη μαγειρική χρησιμοποιείται σε κοτόπουλου στον φούρνο, κρεατικά, σούπες λαχανικών και ψητά ψάρια. Είναι βασικό συστατικό σε ινδικά μείγματα μπαχαρικών.

Το κάρδαμο συνδυάζεται γευστικά με διάφορα άλλα μπαχαρικά όπως ο κόλιανδρος, ο κουρκουμάς,  το τζίντζερ, το πιπέρι, η πάπρικα, το τσίλι, το μπαχάρι κι η κανέλα, το γαρίφαλλο, το μοσχοκάρυδο και τον κρόκο Κοζάνης. 

Ιδιότητες:

  • Είναι αποτοξινωτικό. Είναι ο ιδανικός σύμμαχος στην αποβολή των συσσωρευμένων τοξινών μέσω των ούρων, ενώ ταυτόχρονα καθαρίζει και τα νεφρά.
  • Έχει αντιφλεγμονώδη δράση.
  • Βοηθάει την πέψη, την καούρα, τη ναυτία και τη δυσκοιλιότητα.
  • Είναι αντιθρομβωτικό αφού αραιώνει φυσικά το αίμα, εμποδίζοντας έτσι τη δημιουργία θρόμβων στις φλέβες και στις αρτηρίες.
  • Βοηθάει στη μείωση της υψηλής αρτηριακής πίεσης.
  • Έχει διουρητικές ιδιότητες και απομακρύνει τα περίσσια υγρά του σώματος.
  • Βοηθάει στην αντιμετώπιση των συμπτωμάτων της γρίπης, του κρυολογήματος, του βήχα και της βρογχίτιδας.
  • Σκοτώνει τα βακτήρια που προκαλούν την κακοσμία του στόματος και αντιμετωπίζει προβλήματα όπως τα έλκη και οι μολύνσεις του στόματος.
  • Χρησιμοποιείται για την καταπολέμηση της κατάθλιψης.
  • Βοηθάει τους άνδρες που έχουν χαμηλή λίμπιντο, σεξουαλική ανικανότητα και στυτική δυσλειτουργία.

Τρόπος χρήσης: Στη ζαχαροπλαστική, συνήθως χρησιμοποιείται ½-1 κουταλάκι του γλυκού κάρδαμο σε σκόνη (περίπου 8 σπόροι αλεσμένοι) ανά κιλό αλεύρι.

Προσοχή! Να μην καταναλώνεται κατά την εγκυμοσύνη, τον θηλασμό και από άτομα με πέτρα στη χοληδόχο κύστη. Η καθημερινή κατανάλωσή του μπορεί να οδηγήσει σε νεφρικά προβλήματα ή ερεθισμό του στομάχου.

 

 

*Εμείς δεν παρέχουμε ιατρικές συμβουλές. Οι πληροφορίες που αναγράφουμε έχουν απλό ενημερωτικο χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αντικαθιστούν τη γνωμάτευση, την φαρμακευτική αγωγή και την επίσκεψη σε γιατρό ή σε άλλον ειδικό της υγείας. Ενδέχεται οι ουσίες που περιέχουν να αλληλεπιδράσουν με καποιο φάρμακο, που ήδη παίρνει ο ασθενής και να εξουδετερώσουν τη θεραπευτική τους δράση ή να προκαλέσουν τοξικότητα