Περιγραφη
Η κανέλα είναι ένα μπαχαρικό που προέρχεται από το εσωτερικό του δέντρου της κανέλας. Ο φλοιός κόβεται σε πολύ λεπτές λωρίδες, οι οποίες τυλίγονται μεταξύ τους και αποξηραίνονται. Έτσι τα ξεχωρίζουμε από οποιαδήποτε άλλη κανέλα, από τις πολλές τους στρώσεις.
Έχει έντονο αλλά ντελικάτο άρωμα, ευχάριστα γλυκό και ξυλώδες. Η αλεσμένη έχει ανοιχτό καφε χρώμα.
Ιδιότητες:
- Αντιοξειδωτική δράση. Η κανέλα περιέχει αντιοξειδωτικά, όπως οι πολυφαινόλες, που καταπολεμούν τη ζημιά που κάνουν οι ελεύθερες ρίζες στον οργανισμό.
- Καταπολεμά τις φλεγμονές. Έχει έντονη δράση κατά των φλεγμονών είτε είναι προσωρινές είτε χρόνιες.
- Μειώνει τον κίνδυνο της καρδιοπάθειας. Μειώνει τη χοληστερίνη, την LDL χοληστερόλη και τα τριγλυκερίδια ενώ η HDL χοληστερόλη παραμένει σταθερή.
- Μειώνει την ευαισθησία στην ινσουλίνη στον οργανισμό, επιτρέποντας στην ορμόνη να δράσει και να μειώσει τα επίπεδα σακχάρου.
- Μειώνει το σάκχαρο και έχει αντιδιαβητική δράση.
- Η κανέλα εικάζεται ότι ωφελεί στις νευροεκφυλιστικές ασθένειες όπως το Πάρκινσον και το Αλτσχάϊμερ.
- Ενδεχομένως προστατεύει από τον καρκίνο μιας και μπορεί να ενεργοποιήσει αντιοξειδωτικά ένζυμα και να εμποδίσει την περαιτέρω ανάπτυξη καρκινικών όγκων.
- Έχει αντιβακτηριδιακή δράση, καταπολεμά λοιμώξεις του αναπνευστικού και εμποδίζει την ανάπτυξη βακτηρίων.
-
Προϊόν Συμβατικής γεωργίας Προέλευση Κεϋλάνη (Σρί Λάνκα)Τρόπος Χρήσης Ρόφημα,Ζαχαροπλαστική,ΜαγειρικήΙδιότητες Ανοσοποιητικό, Αντιβακτηριακό, Αντικαρκινικό, Αντιοξειδωτικό, Αντιφλεγμονώδες, Διαβήτης (Σάκχαρο), Καρδιά, Κρυολόγημα, Μνήμη