Για να διασφαλίσουμε την καλύτερη εμπειρία πλοήγησης, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies.

Τσάι του Βουνού (Σιδερίτης) Ολύμπου

#20211022124617
Αμεσα διαθεσιμο
35,00€/kg
Προσθηκη στο καλαθι

Περιγραφη

Το τσάι του βουνού (σιδερίτης) είναι ένα ιδιαίτερα αγαπητό βότανο ειδικά τους χειμερινούς μήνες. Στην Ελλάδα συναντάμε 16 αναγνωρισμένα είδη σιδερίτη, με πιο γνωστά του Ολύμπου, της ευρύτερης βαλκανικής χερσονήσου, του Ταϋγέτου και της Κρήτης όπου είναι γνωστός και ως μαλοτήρα.

Ιδιότητες:

  • Είναι αντιμικροβιακό, ενισχύει τον οργανισμό και λειτουργεί εναντίον των κρυολογημάτων. Περιέχει πολλά αιθέρια έλαια με αντιμικροβιακή επίδραση όπως η καρβακρόλη.
  • Έχει αντιοξειδωτική, αντιφλεγμονώδης και αγχολυτική δράση. Οι ιδιότητες αυτές οφείλονται σε γλυκοζίτες της απιγενίνης.
  • Καταπολεμά το άγχος χωρίς τις παρενέργειες που παρατηρούνται σε άλλα αγχολυτικά φυτικών ειδών.
  • Ιδανικό βοήθημα στο πεπτικό σύστημα. Χρησιμοποιείται για την ενίσχυση της υγείας του πεπτικού συστήματος και την ανακούφιση της δυσπεψίας και του στομαχόπονου, συμβάλλει στη μείωση φλεγμονών της γαστρεντερικής οδού, λόγω της περιεκτικότητας του σε φαινόλες και αντιοξειδωτικά.
  • Ιδανικό στην υπέρταση μιάς και διαστέλλει και-χαλαρώνει τα αιμοφόρα αγγεία, με αποτέλεσμα τη μείωσης των επιπέδων της αρτηριακής πίεσης και τη μείωσης του στρες επί του καρδιακού μυός. Υπάρχουν σημαντικές ενδείξεις ότι το τσάι του βουνού μπορεί να συμβάλλει στην ενίσχυση της καρδιαγγειακής υγείας.
  • Συμβάλλει κατά της οστεοπόρωσης, καθώς προστατεύει από την απώλεια της οστικής πυκνότητας και ενισχύει τη μηχανική αντοχή των οστών.
  • Έχει μοναδικές ευεργετικές ιδιότητες που δρουν κατά της νόσου Alzheimer.
  • Δρά κατά της αναιμίας αφού έχει σίδηρο.
  • Είναι διουρητικό και βοηθάει στην καλή λειτουργία των νεφρών

Τρόπος χρήσης: Ρίχνουμε 1 κουταλάκι του γλυκού τσάι του βουνού σε ένα φλιτζάνι με ζεστό νερό για 6-8 λεπτά, το στραγγίζουμε και το πίνουμε. Μπορούμε να το πιούμε 1-2 φορές την ημέρα.

*Εμείς δεν παρέχουμε ιατρικές συμβουλές. Οι πληροφορίες που αναγράφουμε έχουν απλό ενημερωτικο χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αντικαθιστούν τη γνωμάτευση, την φαρμακευτική αγωγή και την επίσκεψη σε γιατρό ή σε άλλον ειδικό της υγείας. Ενδέχεται οι ουσίες που περιέχουν να αλληλεπιδράσουν με καποιο φάρμακο, που ήδη παίρνει ο ασθενής και να εξουδετερώσουν τη θεραπευτική τους δράση ή να προκαλέσουν τοξικότητα