Για να διασφαλίσουμε την καλύτερη εμπειρία πλοήγησης, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies.

Αμάρανθος σε Σπόρους (500gr) - Βιολογικό Προϊόν

#20211007143029
Σε αποθεμα
Προϊον βιολογικης γεωργιας
2,60€
Προσθηκη στο καλαθι

Περιγραφη

Ο αμάρανθος αποτελεί την υπερτροφή των δημητριακών γιατί περιέχει περισσότερη πρωτεΐνη από τα περισσότερα δημητριακά και δύο βασικά αμινοξέα, τη λυσίνη και τη μεθειονίνη.

Ο αμάρανθος περιέχει 62-65% άμυλο και έχει υψηλό γλυκαιμικό δείκτη. Επιπλέον, είναι πλούσιος σε φυτικές ίνες και περιέχει τις βιταμίνες Α και C καθώς και ασβέστιο, σίδηρο, μαγνήσιο, φώσφορο.

Αυτό που είναι εξαιρετικό με τον Αμάρανθο είναι τα ασυνήθιστα υψηλά επίπεδά του σε λυσίνη. Αυτό κάνει την πρωτεΐνη Αμαράνθου εξαιρετικά πολύτιμη κι έχει βρεθεί ότι ωφελεί τον μεταβολισμό καθώς επίσης ότι συνδέεται με την επιβράδυνση του γήρατος. Ειδικά οι αθλητές γνωρίζουν την λυσίνη, διότι αυτή φτιάχνει πολλή καρνιτίνη. Κι αυτή με την σειρά της μπορεί να ωφελήσει στην ισορροπία της ενέργειας και της αντοχής.

Ο Αμάρανθος είναι επίσης πλούσιος σε ασφαλή λιπαρά οξέα, από τα οποία τα κύρια είναι τα υψηλής ποιότητας λινολενικά οξέα για τα οποία έχει βρεθεί ότι ωφελούν το σώμα σε ότι αφορά την βέλτιστη απόδοση και ευεξία. Επιπλέον ο Αμάρανθος είναι γνωστό ότι περιέχει τα μέταλλα μαγνήσιο και σίδηρο, μαζί με ασβέστιο, σε επίπεδα που μπορούν να συνεισφέρουν στις καθημερινές ανάγκες του οργανισμού σε αυτά τα μέταλλα.

Τρόποι χρήσης:

  • Στη μαγειρική. Βράζετε 6 φλιτζάνια νερού για κάθε φλιτζάνι αμάρανθου ως υποκατάστατο ρυζιού σαν γαρνιτούρα ή σε συνδυασμό με ρύζι για ακόμα πιό γλυκό αποτέλεσμα.

           Μπορεί να προστεθεί σε σούπες, για να τις κάνει πιο πυκνές δημιουργώντας μια μορφή ζελατίνης.

           Μπορείτε να δημιουργήσετε ποπ κορν με τους σπόρους του.

           Με το αλεύρι του, μπορείτε να φτιάξετε αρτοσκευάσματα, όπως ψωμί, κέικ, πίτες, τηγανίτες, κριτσίνια, μπισκότα και γλυκίσματα. Επειδή δεν φουσκώνει εύκολα, συνήθως στην παρασκευή του ψωμιού, χρησιμοποιείται μείγμα και με άλλο αλεύρι. 

  • Στο πρωινό ως χυλός, κάτι αντίστοιχο με τη βρώμη. Σε αυτό το μίγμα μπορεί να προστεθούν ξηροί καρποί, ωμά και αποξηραμένα φρούτα και μέλι.
  • Σε smoothies, για να ενισχύσετε το περιεχόμενό τους σε πρωτεΐνη και φυτικές ίνες.

Για να βράσετε τον αμάρανθο, χρησιμοποιήστε νερό και αμάρανθο σε αναλογία 3:1. Χρησιμοποιήστε τη μέγιστη θερμοκρασία μέχρι σημείο βρασμού, μετά κατεβάστε τη θερμοκρασία και αφήστε το να σιγοβράσει για 20 λεπτά, μέχρι να απορροφηθεί το νερό.

Πριν το χρησιμοποιήσετε, μπορείτε να τον μουλιάσετε σε νερό και να αφήσετε τους σπόρους του να βλαστήσουν από μία έως τρεις ημέρες. Το μούλιασμα κάνει τους σπόρους πιο εύπεπτους και διασπά τα συστατικά που εμποδίζουν την απορρόφηση μετάλλων.

*Εμείς δεν παρέχουμε ιατρικές συμβουλές. Οι πληροφορίες που αναγράφουμε έχουν απλό ενημερωτικο χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αντικαθιστούν τη γνωμάτευση, την φαρμακευτική αγωγή και την επίσκεψη σε γιατρό ή σε άλλον ειδικό της υγείας. Ενδέχεται οι ουσίες που περιέχουν να αλληλεπιδράσουν με καποιο φάρμακο, που ήδη παίρνει ο ασθενής και να εξουδετερώσουν τη θεραπευτική τους δράση ή να προκαλέσουν τοξικότητα