Για να διασφαλίσουμε την καλύτερη εμπειρία πλοήγησης, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies.

Αιθέριο Έλαιο Γαρδένια Biosamos (10ml) - Βιολογικό Προϊόν

#20210924174207
Αμεσα διαθεσιμο Biosamos
Προϊον βιολογικης γεωργιας
8,00€
Προσθηκη στο καλαθι

Περιγραφη

Το αιθέριο έλαιο της Γαρδένιας αναδίδει ένα ζεστό, πλούσιο και γλυκό άρωμα σε ισορροπημένη αρωματική νότα, που θυμίζει καλοκαιρινό κήπο. Χρησιμοποιείται στην αρωματοθεραπεία κυρίως για τις αντιφλεγμονώδεις του ιδιότητες, ενώ θεωρείται πως έχει εξαιρετική επίδραση στο νευρικό σύστημα.
 

Τα αιθέρια έλαια εκκρίνονται από τους ελαιοφόρους αδένες των φυτών και είναι στην ουσία οι ορμόνες τους, μεταφέροντας τη «ζωτική ενέργεια» του φυτού στο αιθέριο έλαιο του. Κάθε αιθέριο έλαιο έχει τις δικές του αρετές και ξεχωριστές ιδιότητες, χάρη στις οποίες, χρησιμοποιούνται στην αρωματοθεραπεία, τόσο για καλλωπιστικούς όσο και για θεραπευτικούς σκοπούς.

 

Προτεινόμενες Χρήσεις Αιθέριων Ελαίων:
 

Αρωματισμός Χώρου: Μία από τις πιο συχνές χρήσεις των αιθέριων ελαίων είναι η αργή εξάτμισή τους, όταν θερμαίνονται στο νερό μέσα σε έναν αρωματιστή/ διαχυτή. Τα αιθέρια έλαια διαχέονται στον αέρα, ώστε να επηρεάζουν τη διάθεση και το αναπνευστικό σύστημα, να αρωματίζουν το χώρο και να ανανεώνουν την ατμόσφαιρα. Καθαρίζουν το χώρο από μικρόβια, λειτουργώντας απολυμαντικά και αντισηπτικά, απομακρύνουν τον καπνό από την ατμόσφαιρα και διώχνουν κάθε αρνητική ενέργεια. Ακόμη, εισπνέοντας το άρωμα τους επιδρούν χαλαρωτικά και τονωτικά, ανάλογα με το έλαιο που χρησιμοποιούμε.
 

Ατμόλουτρο Προσώπου: Για άτονα δέρματα, ρίχνουμε 2-3 σταγόνες αιθέριου ελαίου σε νερό που βράζει, ώστε να πετύχουμε την αποτοξίνωση του δέρματος και τη διεύρυνση των πόρων, προετοιμάζοντας έτσι το δέρμα για τον καθαρισμό.   
 

Εισπνοές: Για αναπνευστικά προβλήματα, γρίπη και στηθικές παθήσεις, ρίχνουμε 2- 6 σταγόνες αιθέριου ελαίου σε ένα λίτρο καυτό νερό και εισπνέουμε περίπου για ένα λεπτό.
 

Μπάνιο: Λίγες σταγόνες αιθέριου ελαίου έχουν άμεση ευεργετική επίδραση στο δέρμα, καθώς και στο αγγειακό σύστημα. Ρίχνουμε σε γεμάτη μπανιέρα 10-15 σταγόνες αιθέριου ελαίου, ενώ σε μικρή ή μισογεμάτη μπανιέρα 6-12 σταγόνες. Ο χρόνος παραμονής στη μπανιέρα συνίσταται να μην υπερβαίνει τα 20 λεπτά.
 

Ποδόλουτρο: Σε μία λεκάνη με 3-5 λίτρα νερό, ρίχνουμε 6-8 σταγόνες αιθέριου ελαίου. Συνίσταται θερμό ποδόλουτρο τον χειμώνα για κρύα πόδια και δροσερά ποδόλουτρα για πρησμένα και κουρασμένα πόδια. Τα ποδόλουτρα έχουν ανακλαστικές επιδράσεις στο σώμα μέσω των ανακλαστικών ζωνών.
 

Χειρόλουτρο: Σε μια λεκάνη με χλιαρό νερό, ρίχνουμε 6-8 σταγόνες αιθέριου ελαίου και αφήνουμε να μουλιάσουν τα χέρια για περίπου 15 λεπτά. Τα χειρόλουτρα είναι ιδιαίτερα ανακουφιστικά, δεδομένου ότι στα άκρα καταλήγουν νευρικές απολήξεις του σώματος.
 

Κομπρέσες: Σε ένα λεκανάκι με δύο λίτρα νερό, ρίχνουμε 4-5 σταγόνες αιθέριου ελαίου. Με ένα λινό πανί ή βαμβάκι κάνουμε κομπρέσες. Ζεστές για γυναικολογικά προβλήματα, ρευματισμούς, νευρικούς πόνους, αυχενικό. Δροσερές: για πονοκεφάλους, ευρυαγγείες, πρηξίματα, ερεθισμένα δέρματα.
 

Αρωματικό Νερό: Σε 100ml απεσταγμένο νερό, ρίχνουμε 20-30 σταγόνες αιθέριου ελαίου. Αφήνουμε 7-12 μέρες σε σκοτεινό μέρος και ύστερα το φιλτράρουμε. Χρησιμοποιείται σε δερματίτιδες, για τόνωση της επιδερμίδας, σε εκζέματα και  ερεθισμούς.
 

Αρώματα: Σε καθαρό οινόπνευμα προσθέτουμε αιθέρια έλαια κατά προτίμηση.
 

Μασάζ:  Σε 100γρ. φυτικό έλαιο (βάση), προσθέτουμε 10 σταγόνες αιθέριου ελαίου. Επιλέξτε τη σωστή βάση και τα κατάλληλα αιθέρια έλαια για ανάμειξη,  ανάλογα με τις ιδιότητες τους.
 

Μαλλιά: Χρησιμοποιήστε περίπου 6 σταγόνες αιθέριου ελαίου στο ξέβγαλμα, σε περιπτώσεις τριχόπτωσης, πιτυρίδας, παθήσεις του τριχωτού.